Decoholic Girl

Geneva Villa with Backyard Irrigation System

  • 46 time viewed.

The Geneva Villa is a single-family residence in a fairly residential neighborhood of Geneva, Switzerland. A composition of black and white skinny frames articulates the stable and voids of the 2 ranges above floor. And the sequence of white sunken patios convey air and pure mild to the basement stage.

The frames are cladded in 3×1 m black gres tiles and white aluminum panels on a ventilated facade system. The totally different depth of the frames is the results of each the shadow evaluation.This to regulate the warmth in the summertime months, and the operate of every outside area. This villa haven’t any air-con system. Architects develop facade’s design so the solar ray received’t getting into the indoor areas through the heat season.

The south facade is configure with two fundamental stacked black frames, 3.four meter deep. This corresponds to the kitchen / dwelling space’s terrace on the bottom ground, and the bed room’s terrace on the higher stage. The main bedroom takes two bays on the west aspect. The inserted white frames act because the outside extrusion of the 4 single-bay suites. Using the body itself is to enhance privateness in between them.

Basement

At Basement Degree, every area is related to a personal sunken patio cladded in white aluminum panels. And it surrounded by clear glass parapets, with a view to maximize the quantity of pure mild beneath. The all patios are accessed by means of the identical sliding glass doorways additionally put in on the 2 ranges above floor.

Patio

The patio belonging to the swimming pool space integrates a Jacuzzi tub and a macro-bonsai inserted between rocks. The classroom patio incorporates a pond with a fountain built-in within the vegetation.

The primary kitchen, dwelling space and bedrooms are within the South portion of the villa. That’s why, they develop the horizontal and vertical circulation on the north aspect. A Corian-cladded staircase connects the three ranges and receives loads of pure mild from a big skylight above and from the big home windows on the north facade. On the higher stage, all loos obtain pure mild from both skylights or home windows. To offer privateness, the architect protecting the facing-north lobby with vertical louvers.

All millwork, doorways, vanities and kitchens are customized, combining white lacquer mdf and a number of totally different marbles.

The villa reaches the best requirements of power effectivity with a Minergie-P certificates. The excessive efficiency constructing envelope consists of triple glazing home windows and ventilated facades with Stiferite thermal insulation. The electrical warmth pump and the manufacturing of scorching water profit from the geothermal system reaching 110 m beneath floor, in addition to from the photo voltaic and photovoltaic panels put in on the flat roof. This villa bury a big rain water assortment tank within the backyard and it serves the backyard irrigation system.

source

If in case you could have your ideas, please inform us about your ideas. Thanks rather a lot for study. Eugenia

Comments

No any comment, You can leave first comment for this ideas

Leave us your ideas about it
shares